דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדפסות - תקלות נפוצות ואיך לתקן אותן 

מאת    [ 19/11/2013 ]

מילים במאמר: 546   [ נצפה 6451 פעמים ]

מדפסות הן כלי עזר יעיל והכרחי בעולמנו כיום. השימוש במדפסות כל כך נפוץ היום שקשה להיזכר איך הסתדרנו בעבר בלעדיהן. למרות ההתקדמות הטכנולוגית האדירה של השנים האחרונות, במיוחד בתחום הסלולר, גיבוי הענן והאינטרנט האלחוטי, נדמה שעדיין לא נמצא תחליף ראוי להדפסות על גביי נייר.
יחד עם זאת, בין אם יש לכם מדפסת ביתית או שאתם מדפיסים במקום העבודה שלכם, אתם יכולים להיתקל בסוגים שונים של תקלות מדפסת. חלקם יכולים להוציא אתכם מדעתכם. בין אם המדפסת מדפיסה בצורה איטית להחריד, תוקעת דפים או שמסרבת בכלל להדפיס- למרבה המזל לרוב תקלות המדפסת אפשר למצוא פתרון. הנה מספר תקלות מדפסת נפוצות והדרכים לפתרונן.

סוגי מדפסות

ראשית כל יש לזכור שיש שני סוגים נפוצים של מדפסות: מדפסת לייזר ומדפסת הזרקת דיו. לשני הסוגים יש בעיות דומות אך הפתרון מעט שונה. מדפסת לייזר מתבססת על שימוש בקרן לייזר במהלך ההדפסה. מדפסת לייזר מכילה טונר, גוף חימום, מקור לייזר, תוף (צילינדר) וחוט תיל מוליך הנקרא "קורונה". מדפסת הזרקת דיו מתבססת על מספר מזרקים קטנים המתיזים כמויות מזעריות של דיו אל הנייר ושאיבת הדיו המיותר. במזרקות אלו יש ראש דיו.

תקלות נפוצות

1. דף תקוע- למרבה הצער, אחת הבעיות הנפוצות ביותר בכל סוגי המדפסות הוא תקיעת הדף באמצע ההדפסה. הסיבה לכך היא בדרך כלל הטענה שגוייה של הדפים במדפסת: כמות גדולה מדי של דפים, דפים מקומטים או ערימת דפים לא ישרה, אך גם גומיות מלוכלכות. כדי לפתור את הבעיה יש לפתוח את כל הדלתות של המדפסת ולאתר היכן נתקע הדף. יש לנסות למשוך אותו בחוזקה החוצה. אם נשארו קרעי דף יש לנסות להוציא אותם בפינצטה.

2. מדפסת לא מושכת דפים- כשדף מודפס במדפסת, הוא עובר דרך חלקיה השונים: תא איחסון הדפים, תא הדיו וכד'. האחראיות להעברת הדף ממקום למקום הן גומיות היושבות על גלילים מסתובבים. גומיות אלו נוטות עם הזמן להישחק ולהתלכלך מאבק או שאריות דיו. גומיות פגומות גורמות לתקלה מסוג אי משיכת דפים. תחזוקה של הגומיות ושמירה על נקיונן תמנע בעיה זו.

3. הדפסה לא נקייה - דפי מדפסת שיוצאים מלוכלכים או מוכתמים הם תוצאה של שאריות חומר פלסטי מהטונר או דיו מראש הדיו שנשארות בחלל המדפסת. סיבה נוספת היא שהמברשת המובנית במדפסת התלכלכה. במקרה זה ניתן להוציא אותה ולנקות אותה, או לקנות חדשה. את שאריות הדיו בחלל המדפסת יש לנקות באמצעות תרסיס לחץ אוויר ומברשת יבשה.

4. דף הנייר יוצא לבן- לפעמים אנו שולחים משהו להדפסה והמדפסת עובדת כרגיל אך הדף שיוצא חלק לגמרי או עם הדפסה חלשה. המקור לבעיה זו נעוצה בדרך כלל בטונר או בראש הדיו. קודם כל יש לבדוק שהסרנו את סרט ההדבקה המגן הנמצא על ראש הדיו (במקרה של מדפסת הזרקת דיו), או שלפנו את סרט הבד המגן מהטונר (במקרה של מדפסת לייזר). אפשרות אחרת היא שהדיו נגמר או התייבש. במדפסות הזרקת דיו יש אפשרות לבצע ניקוי ראש הדפסה (פעולה הנעשית ע"י המדפסת). הטונר במדפסות לייזר דורש לעיתים הרצה של מספר הדפסות עד שהוא נכנס לפעולה. ניקוי או החלפה של התוף במדפסת לייזר עשוי גם לפתור את הבעיה.

5. הדפסה איטית- יש מדפסות מהירות מאוד ויש אטיות. לפעמים זה תלוי בסוג המדפסת או היצרן. ניתן להגביר מעט את קצב ההדפסה בדרכים הבאות: הדפסה במצב "דראפט", הימנעות מהדפסה דו צדדית שגוזלת יותר זמן, ודאו בהגדרות שסוג הנייר הוא פשוט (plain) ולא משהו אחר, אם מדובר בהדפסה אלחוטית כדאי למקם את המדפסת קרוב ככל שניתן לראוטר, ולסיום, נסו להוריד את הדרייבר ולהתקינו מחדש, הרבה פעמים זה פותר את הבעיה.

 



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב